Zo bereid jij je voor op het laten laseren van je ogen

Zo bereid jij je voor op het laten laseren van je ogen

Wanneer je voornemens bent om je ogen te laten laseren, dan is dit vast een ontzettende spannende ingreep. Ondanks het feit dat het niet langer duurt dan maximaal 30 minuten, kan de aanloop er naartoe al ontzettend veel spanning met zich meebrengen. Helemaal wanneer je beide ogen tegelijkertijd laten laseren, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Om er zeker van te zijn dat alles goed gaat, hebben we een aantal handige tips voor je, die je kunnen helpen je gerust te stellen, wanneer jij je ogen laten laseren wilt.

ogen laten laseren

Laat je ogen vooraf goed onderzoeken

Het laten laseren van je ogen is in de meeste gevallen heel goed mogelijk. Toch kan het zo zijn dat je ogen misschien niet geschikt zijn. Het is daarom belangrijk om je ogen vooraf door een oogarts te laten controleren, zodat er kan worden gekeken of het wel of niet mogelijk is. Tijdens dit onderzoek wordt er onder meer gekeken naar de dikte van het hoornvlies en ook de sterkte van het zicht, de oogdruk en de verwijding van de pupil. Het lijkt heel wat, maar in praktijk is dit in een paar minuten gedaan.

Draag de dagen voor je behandeling een bril

Wanneer je normaal altijd contactlenzen in hebt, is het aan te raden om je ogen wat extra rust te geven en de dagen voorafgaand aan de ingreep te kiezen voor het dragen van een bril. Zo zorg je er namelijk voor dat je ogen tot rust kunnen komen en voorkom je een eventueel minder nauwkeurige meting. Doordat een lens direct op je netvlies zit, past je oog zich volledig aan naar de lens. Bij het dragen van een bril is dit van tijdelijk aard. Niet voor niets zul je daarom ook merken dat je zonder bril direct minder scherp ziet.

Plan de ingreep in de ochtend

Vind jij het spannend, dan is het aan te raden om waar mogelijk de ingreep in de ochtend te plannen. Doe je dit niet en word je aan het einde van de dag geholpen, dan is de kans dat de zenuwen flink toenemen natuurlijk vele malen groter. Belangrijk dus om hier van te voren rekening mee te houden.

Reacties zijn gesloten.